Armatur, blandingsbatteri, vandhane — ja kært barn har mange navne, men hvad enten du bruger det ene eller andet navn, så ved vi hvad du mener. Vi ved også, hvor vigtigt det er, at du vælger det rigtige. Som meget andet her i livet, så handler det om en afvejning af behov.

Gør du mange grøntsager og ferske fisk i stand? eller bliver dit armatur, blandingsbatteri eller vandhane mest brugt til at vaske hænder og hælde vand op i elkedlen? Så bør du have disse tanker med i dine overvejelser for dit armatur.

Hvad er et armatur?

Et armatur er en enhed, der bruges til at regulere vandgennemstrømningen i en vandledning. I køkkenet er armaturet altså vandhanen, der sidder i din køkkenvask, hvor der er behov for både varmt og koldt vand. Armaturer er normalt monteret direkte på vasken eller på køkkenvæggen bag vasken.

Der findes mange forskellige typer af armaturer til køkkenet, og det er vigtigt at vælge den rigtige type til dit køkken, baseret på dine behov og din personlige stil. Nogle af de mest populære typer af armaturer inkluderer standard enkeltgrebsarmaturer, dobbeltgrebsarmaturer og berøringsfri vandhaner. Der er også forskellige stile at vælge imellem, såsom moderne, traditionel eller industrielt udseende.

Uanset hvilken type armatur du vælger til dit køkken, er det vigtigt at tage hensyn til både funktionalitet og design. Hos Vordingborg Køkkenet kan vores erfarne køkkenkonsulenter hjælpe dig med at finde det perfekte armatur til dit køkken, så du kan få et køkken, der er både smukt og funktionelt.

Køkken armatur med bruser

Hvilke armaturer er bedst?

Når det kommer til at vælge det bedste armatur til dit køkken, er der flere faktorer, der skal overvejes. For det første skal du tage hensyn til dine personlige behov og præferencer. Ønsker du et armatur med en traditionel eller moderne stil? Vil du have et enkeltgrebs- eller dobbeltgrebsarmatur? Skal armaturet være berøringsfrit eller har du det bedst med en traditionel vandhane?

Udover personlige præferencer er det også vigtigt at vælge et armatur, der passer til dit budget. Armaturer kan variere meget i pris, afhængigt af mærke, stil og funktioner. Det er vigtigt at vælge et armatur, der passer til dit budget, men stadig giver den funktionalitet og stil, du ønsker.

Endelig er det vigtigt at vælge et armatur, der passer til størrelsen på din vask og dit køkken.

Køkkenarmatur med udtræk

Køkkenarmatur med udtræk letter arbejdsprocessen i dit køkken, f.eks. når du tilbereder grøntsager eller fersk fisk. Udtrækket gør, at du nemt kan komme til og med præcision kan styre, hvor vandet skal ramme.

Med et køkkenarmatur med udtræk kan du spule madvarerne rene nede i vasken, uden at få vandsprøjt over hele køkkenbordet og efterfølgende kan vasken spules ren igen. Dermed bliver din arbejdsproces nemmere og dine grøntsager hurtigere rene.

Armatur med bruser kan også godt være et godt valg

Tidligere så et armatur med bruser ofte meget industrielt ud. Det var et stort og bastant armatur med en bruser, der ofte havde en fjeder omkring sig. I dag kan man heldigvis få et mere raffineret og elegant armatur med bruser, som kan passe ind i ethvert køkken.

Er du på udkig efter bestemte farver eller materialer, f.eks. sort, krom, børstet krom eller børstet messing ift. armatur med bruser, så kan du hente hjælp hos Vordingborg Køkkenet. Besøg os i vores butikker og se vores udvalg af armaturer med bruser.

vandhane messing

Køkkenarmatur i sort, krom eller messing?

Et armatur i messing kan enten give en indretningsstil, der er nostalgisk og romantisk eller moderne, alt efter hvordan messing og udformning er kombineret. Især i den senere tid ses armaturer i messing hyppigere og hyppigere i boligblade, side om side med bestik og diverse køkkenredskaber i messing, eller andre gyldne metaller.

Armaturer fås dog også i andet end klassiske metal-looks. Vi oplever især, at vores kunder efterspørger et armatur til et sort køkken. Det kan nemlig skabe ro og harmoni i indretningen, når en sort køkkenvask kombineres med et sort armatur. Så bliver både vask og armatur til en samlet enhed. Du kan med succes kombinere med andre sorte elementer i indretningen, så som sorte greb, køkkenets sorte kogezone, sort stænkplade og en ovn med sort glas.

Sort armatur til badeværelse

Hvilket armatur skal man vælge på badeværelset?

Valg af det rigtige armatur til dit badeværelse kan have en stor indflydelse på både funktionaliteten og udseendet af dit badeværelse. Der er flere faktorer at overveje, når du skal vælge et armatur til dit badeværelse.

For det første er det vigtigt at tage hensyn til vandhanen på badeværelsets funktioner. Mange armaturer har forskellige funktioner såsom forskellige vandstråler og styrker. Det er vigtigt at overveje, hvilke funktioner du vil have i dit badeværelsesarmatur for at sikre, at du får den bedst mulige brugeroplevelse.

Det er vigtigt at vælge et badeværelsesarmatur, der passer til indretningen og stilen på resten af dit badeværelse. På den måde vil du skabe et samhørigt design på badeværelset og skabe de bedste rammer for at få et badeværelse fyldt med velvære.

Kvaliteten og holdbarheden af dit armatur er også vigtigt at overveje. Et armatur af høj kvalitet, som dem vi forhandler hos Vordingborg Køkkenet, vil have en længere levetid og give den bedste ydeevne.

Et armatur til badeværelset er kronen på værket

Gå ikke på kompromis, når du skal vælge armatur til badeværelset. Det er kronen på værket, der kan gøre hele forskellen og binder din indretning sammen. På lige fod med et køkkenarmatur kan valget af materialer sætte tonen for stilen i dit badeværelse.

Skal dit armatur på dit badeværelse være i messing? En vandhane i messing kan give rummet varme og hygge, som kontrast til de typiske hvide låger. Især går materialet messing også godt sammen med grå toner. Måske er dit design af badeværelset mere egnet til en sort badeværelsesarmatur, hvis du ønsker, at badeværelset har kontrast og klare definerede rammer?

Hvilket armatur skal man vælge til håndvask?

Som ved valget af armatur på badeværelset, er også valget af det rigtige armatur til håndvasken en vigtig beslutning. Det helt rette armatur til håndvasken i køkkenet vil være med til at skabe en rød tråd i din indretning og designet i dit køkken.

Som ved armatur alle andre steder i hjemmet, bør du overveje ting som design, funktionalitet og størrelsen. Men når du køber et nyt køkken hos Vordingborg Køkkenet, er dette også noget vores dygtige køkkenkonsulenter vil hjælpe dig med at bestemme.

Det er så enkelt at sige, at hvilket armatur du skal vælge til din håndvask, er det armatur, der passer bedst, og som du bedst kan lide. Der er naturligvis nogle begrænsninger, ift. hvilket armatur du kan vælge til din håndvask - bl.a. størrelsen på det, hvis det simpelthen ikke kan monteres pga. størrelsen. Men som udgangspunkt er det naturligvis helt op til dig, hvilket armatur du foretrækker til netop din håndvask.

Enkeltgrebs betjening – eller armatur med sensor?

Vi anbefaler enkeltgrebs armaturer til, når du skal finde dit nye armatur til din håndvask. Et berøringsfrit armatur kan være vandbesparende, men det er ikke muligt at lade vandet løbe for at få den ønskede temperatur eller, hvis vasken skal fyldes med vand, evt. hvis der er noget, der skal lægges i blød her.

Indbygget armatur er en god løsning

Indbyggede armaturer er en populær løsning til både køkken og badeværelse, og det er ikke uden grund. Med et indbygget armatur får du en mere integreret og minimalistisk løsning, hvor armaturet er langt mere skjult end ved et almindeligt armatur. Det giver et mere strømlinet og stilfuldt udseende, samtidig med at det kan være mere pladsbesparende end traditionelle armaturer, og passer perfekt ind i et minimalistisk køkken.

En anden fordel ved indbyggede armaturer er, at de er nemmere at rengøre. Da armaturet er skjult bag væggen eller pladen, er der færre steder for snavs og bakterier at samle sig. Dette gør rengøringen lettere og hurtigere, hvilket er en vigtig faktor i både køkken og badeværelse.

Indbyggede armaturer kan også være mere praktiske i visse tilfælde. Hvis du har begrænset plads i dit badeværelse eller køkken, hvis du ønsker et indbygget armatur her, kan et indbygget armatur være en god løsning, da det ikke tager lige så meget plads som et traditionelt armatur.

Har du styr på rette vask til dit indbygningsarmatur på badeværelset?

Vælger du et indbygget armatur i væggen, kan Vordingborg køkkenet sagtens levere badeværelsesmøblerne, vask og spejl hertil. Vi har vaske i sortimentet uden hanehul, så du får det enkle og stilrene udtryk, du ønsker i dit badeværelse.

Kan man selv skifte armatur?

Ifølge lovgivningen må ændringer i eksisterende installationer ikke udføres selv; det kræver en autoriseret VVS-installatør. Det gælder også, når du skal udskifte elementer som vandhaner eller termostatbatterier til armaturer, der ikke matcher den oprindelige type.

Hvordan skifter man armatur?

Det er ikke noget, man selv kan gøre, da det kræver en autoriseret VVS-installatør.

Er blandingsbatteri og armatur det samme?

Blandingsbatteri og armatur er det helt samme. Det kaldes forskellige ting i forskellige brancher, men i de fleste tilfælde bruges ordet blandingsbatteri og armatur om det helt samme.

Hvad koster det at få skiftet armatur?

For at få skiftet et armatur, bør du indhente et prisoverslag fra en autoriseret VVS-installatør.

Hvor lang tid holder et blandingsbatteri?

Levetiden på et blandingsbatteri kan variere afhængigt af flere faktorer, herunder mærke, kvalitet, brug og vedligeholdelse. Generelt set kan et velholdt blandingsbatteri holde i omkring 10 til 15 år, før det skal udskiftes.

Hvis vandet indeholder meget kalk, er det vigtigt at være ekstra opmærksom på rengøring og afkalkning.

For at forlænge levetiden af et blandingsbatteri er det vigtigt ikke at overbelaste det eller udsætte det for unødvendigt slid og belastning. Regelmæssig rengøring og vedligeholdelse af batteriet kan også hjælpe med at forhindre problemer og forlænge dets levetid.