Den spæde start

Vordingborg Køkkenets forhistorie starter allerede i 1950’erne og starten af 1960’erne. Dengang var der byggeboom i Danmark, hvor der blev opført boliger, skoler m.m. i massevis. Dette gjaldt også for Vordingborg, hvor det her var tømrermester og entreprenør Preben Jensen, der var en af de største bygherrer.

Dengang var byggeprocessen for et nyt køkken en del anderledes end i dag. Da blev køkkenet nemlig snedkereret og opført på stedet i den enkelte bolig. Det var en omfattende og tidskrævende proces.

Vordingborg Køkkenet blev født

Preben Jensen mente, at denne proces kunne optimeres og gøres anderledes. Derfor gik han sammen med den lokale salgsmand, Jens Christian Dehn, om at etablere en virksomhed, hvor ny produktionsteknologi gjorde det muligt at præfabrikere køkkenelementerne. Det blev en succes, og en ny køkkenæra var begyndt.

Fra midten af 1960’erne gik Preben Jensen nye veje og Dehn drev virksomheden videre på egen hånd. Han havde i slutningen af årtiet stor succes med moderne køkkener i en prisklasse, der gav mange flere kunder mulighed for at realisere drømmen om et nyt køkken.

Vordingborg Køkkenet anno 1970'erne
Skuffeindretning anno 1970'erne
Vordingborg Køkkenet anno 1970'erne

Nyt ejerskab

I 1994 købte familien Gottenborg Jacobsen virksomheden. De nye ejere omdannede virksomheden fra franchise til kapitalkæde, hvilket betød, at Vordingborg Køkkenet tog ejerskab over alle butikker. Denne forretningsform er stadig gældende i alle butikker i dag.

Egen produktion

Produktionen af egne køkkener lå på Langøvej i Vordingborg helt frem til 2007. Da den var på sit højeste beskæftigede produktionen omkring 350 ansatte og var en af de større produktioner på Sydsjælland. Produktionen lavede alle skabe til køkkenet, og der var tilmed også egen bordpladeproduktion.

Vordingborg Køkkenets egne producerede køkkener
Vordingborg Køkkenets egne producerede køkkener
Vordingborg Køkkenets egne producerede køkkener

Nye tider

Tiderne skiftede, udviklingen fortsatte, og det samme gjorde behovet for køkkener. Der blev holdt mange møder og lavet mange regnestykker for at sikre, at Vordingborg Køkkenet kunne tilgodese kundernes krav og markedets udvikling. Den svære beslutning blev truffet, og i 2007 overgik Vordingborg Køkkenet fra at have egen køkkenproduktion til at være handelsvirksomhed, der forhandler køkkener.

Med en af verdens største køkkenproducenter i ryggen, nemlig tyske Nobilia, kunne vi nu – og kan fortsat - tilbyde drømmekøkkener i Vordingborg PLUS-serien til danske familier, der inkluderer ALT. Det var revolutionerende at kunne tilbyde en samlet pris på et komplet køkken. En pris der tilmed var billigere end hvad nogle af de konkurrerende køkkenfirmaer kunne tilbyde. Der blev sloganet ”Luksus – alle har råd til” skabt, hvilket stadig er det, der bliver brugt den dag i dag. Læs mere om vores slogan.

Sortimentet er med årene blevet udvidet fra kun at omhandle køkkener til nu også at inkludere badmiljøer, garderobe og bryggers.

Flot mat grønt køkken med sorte greb fra Vordingborg Køkkenet

Mere klimavenlig køkkenlinje

Køkkenmarkedet er til stadighed omskifteligt. I de senere år er klimadebatten noget, der fylder både i medierne og i mange danske hjem. Vi i Vordingborg Køkkenet fortsætter med at udvikle os og efterkomme vores kunders ønsker. Derfor er der i 2023 blevet implementeret en ny køkkenlinje, der hedder SMART. Køkkenlinjen er produceret mere miljørigtig, fra en klimaneutral produktion og til rigtig gode priser.

Køb ægte grebsfrit luksuskøkken fra Line N
Vordingborg Køkkenet fortsætter udvikling
Grebsfrit hvidt køkken med alle hvidevarer

Vordingborg Køkkenet kan fortsat bryste sig med at være en af danskernes foretrukne køkkenleverandører. En bedrift som vi er stolte og meget beærede over. Vi vil fortsætte med at udvikle os og ser frem til de næste mange år på markedet som en af danskerne foretrukne køkkenleverandører.

Vordingborg Køkkenet anerkendt som Succes Virksomhed

Anerkendelse

Vordingborg Køkkenet har gennem årene opnået flere forskellige former for anerkendelser.

Vordingborg Køkkenet blev i 1999 kåret til Gazellevirksomhed af dagbladet Børsen. Samme år, samt i 2000 og 2006, blev vi udnævnt til 'Entrepreneur of the year'. I 2014 blev vi optaget i Berlingske Top1000 og blev i af samme avis kåret til Guldmager. Ligeledes i 2014 vandt vi Vordingborg Erhvervsråds erhvervspris.

Tre gange, i både 2006, 2008 og 2017 er vores elever i hhv. marketing og IT-afdelingen blevet kåret til årets elev i Dansk Industri.

Vi er en særdeles solid virksomhed, som er AAA-mærket i guld. Kreditvurderingen i guld er kun tildelt 1217 virksomheder i Danmark og er et bevis på, at virksomheden har en utrolig solid økonomi. AAA-mærket er derfor et kvalitetsstempel, som vi værner om. Det "gives til virksomheder med meget solid økonomi og særdeles god evne til at imødekomme aktuelle betalingsforpligtelser".

Vordingborg Køkkenet har ydermere også modtaget prisen "Succes Virksomhed". Det kunne vi ikke have gjort uden vores fantastiske kunder.

Skift i den øverste ledelse

For at passe på sit helbred valgte adm. direktør Hjalmar Hansen i oktober 2023 at træde tilbage som øverste leder efter 29 år på posten. Hjalmar Skovholm har været med til at skabe og bidrage til Vordingborg Køkkenets succes og gøre virksomheden til et af de største køkkenfirmaer i Danmark.

Kim Gottenborg Jacobsen indtrådte, efter Hjalmar Hansens afgang, som konstitueret adm. direktør, og med Hjalmar Hansen ved sin side som Senior Advisor, vil han føre Vordingborg Køkkenet videre.

D. 1. maj 2024 tiltrådte Mads Skjoldby som ny administrerende direktør. Mads har været ansat i Vordingborg Køkkenet siden 2002 og kommer fra stillingen som salgs- og marketingchef. Det er derfor med en masse erfaring fra firmaets kultur og forretningsgang, at Mads indtræder i stillingen som adm. dir. Bestyrelsen ser Mads’ indtrædelse som en produktiv styrkelse af virksomheden og ser frem til et godt, stærkt samarbejde.

Læs hele pressemeddelelsen.