Lad den minimalistiske stil overtage dit hjem med rene linjer, i et smukt og enkelt køkken. Minimalismen er en klassisk stil i dansk boligindretning, som mange forelsker sig lynhurtigt i. Stilen skaber ro og harmoni i den ellers travle hverdag, og samtidig emmer den af nordisk design med dens stilrene og lyse kendetegn. Den minimalistiske stil passer perfekt ind i det typiske moderigtige danske hjem, hvor alle overflader, møbler og pynteting er nøje udvalgt i lyse nuancer, hvilket skaber et tidsløst udtryk i hele hjemmet.

Hos Vordingborg Køkkenet har vi flere forskellige muligheder for, at skabe en minimalistisk stil i dit fremtidige drømmekøkken — vi ønsker at hjælpe hinanden med at udfolde kreativiteten, i de ellers så fastsatte rammer. 

Grebsfrit hvidt køkken i nordisk stil

Det minimalistiske nordiske køkken 

Der er ikke langt fra den minimalistiske stil og til den nordiske køkkenstil. Det minimalistiske køkken er kendetegnet ved det lyse køkkendesign, hvor rene og elegante linjer er afgørende for det endelige udtryk, uden alt for mange forstyrrende elementer. Når dette kombineres med naturmaterialer, så som lyst træ og teksturer, fx pels eller uld, så opstår den nordiske stil. Fokus ligger dermed på en form for simple living.  Vores Inline lågefront et rigtig godt bud på hvordan stilen kan bygges op, da den både er grebsfri og har lysende hvide lågefronter, som skaber et harmonisk udtryk. Derved er der ikke nogle greb, som stjæler opmærksomheden fra det rolige minimalstiske look. 

Træk den nordiske stil ind i det minimalistiske køkken, fx med en bordplade i trælook. Det vil skabe et rustikt udtryk, som vil tillægge dit køkken en masse værdi. Det bryder med det hvide og giver et helt unikt look til resten af rummet.

Køkken inspiration minimalistisk 

Ønsker du, at holde den minimalistiske stil gennem alle køkkenets elementer? Så anbefaler vi, at du vælger en af vores glatte lågefronter i hvid, kombineret med en bordplade i samme nuance. Hvis du er til det meget enkle uden struktur, har vi en ensartet hvid bordplade uden struktur, som vil passe til dine hvide lågefronter. Det vil få din fine hvide bordplade til at gå i ét med lågerne og skabe en samlet helhed.

Ønsker du at tilføje et pift til stilen, i form af et eksklusivt og elegant look, så kan vi tilbyde en laminat bordplade i hvid marmor look. Denne er meget naturtro, med både struktur og visuel lighed, med en ægte marmorbordplade, men er ikke på samme måde skrøbelig. Det giver dig alle fordelene ved laminaten, kombineret med en luksuriøs minimalistisk stil.

Det er helt op til dig, hvordan du sammensætter dit minimalistiske køkken. Er du interesseret i vores køkkenkatalog, kan du bestille det her, ellers kan du se meget mere om vores lågefronter og bordplader her på hjemmesiden. 

Greb til køkken — minimalistisk 

Hos Vordingborg Køkkenet har vi over 60 forskellige greb, så vi har helt sikkert også et greb, som passer til det minimalistiske køkken. Når du skal vælge greb, anbefaler vi at du vælger et diskret greb, som ikke stjæler fokus fra den minimalistiske stil og køkkenets rene linjer. Det kunne fx være et mindre greb i hvid eller en grebsliste i rustfrit stål, som blender godt ind med den hvide køkkenlåge. Dermed er grebet næsten usynligt, men samtidig funktionelt, og fulender den minimalistiske stil. Det er helt op til dig, hvor stor en rolle grebet skal spille i dit minimalistiske køkken — vi ønsker nemlig at designe dit minimalistiske køkken, lige netop som du vil have det. 

Lille minimalistisk køkken 

Et minimalistisk køkken er en ekstra god løsning til dig, som bor i en mindre bolig, hvor køkkenet skal udnyttes på færre kvadratmeter. Det lyse minimalistiske look får nemlig rummet til at syne større og åbner køkkenet mere op, på trods af den mindre plads.

Hvad med at lade dig inspirere af et enkelt og italiensk køkken? Mange kender italienerne for deres ældre nostagiske køkkener, men faktisk er de på forkant, når det gælder design af et minimalistisk køkken — især når det handler om pladsoptimering. 

Når du har har et lille minimalistisk køkken, er det vigtigt at alt har sin plads, så opbevaring ikke skal ske fritstående. Dette gælder også affaldsbeholdere. Hvor et affaldsstativ, enkelt til køkken, er en fin løsning, så kan det efterlade pladsproblemer, når der skal affaldssorteres. Hvor skal resten af affaldsspandene så være? Her vil et multifunktionelt affaldssystem hjælpe dig, så hele vaskeskabet bliver udnyttet og du bedre kan sortere dit affald, skjult af skabet. Dermed anvender du de praktiske løsninger, som vi kan tilbyde, for at holde de enkle og rene linjer og fuldende den minimalistiske stil til perfektion. 

Minimalistisk køkken alrum 

Ønsker du at trække den minimalistiske stil fra køkken videre ind i dit køkken alrum? Så anbefaler vi, at dine overflader og møbler holdes i lyse nuancer for, at skabe en rød tråd gennem indretningen. Du kan også indrette med de samme minimalistiske lamper til køkken og stue for, at skabe sammenhæng, så der ikke er for stor diversitet i indretningen. Ligeledes vil det også klæde din minimalistiske spiseplads i køkken, at opsætte nogle store, men minimalistiske lamper, til et åbent køkken. Dette for at skabe den røde tråd, i dit køkken alrum og gøre det til et stort fælles rum for gæster og familie. Ét stort minimalistisk køkken alrum, som alle kan glædes over — og som harmonerer stilmæssigt, lige fra køkken og til stue.