Lad den minimalistiske stil overtage dit hjem med rene linjer, i et smukt og enkelt køkken. Minimalismen er en klassisk stil i dansk boligindretning, som mange forelsker sig lynhurtigt i. Stilen skaber ro og harmoni i den ellers travle hverdag, og samtidig emmer den af nordisk design med dens stilrene og lyse kendetegn.

Den minimalistiske stil passer perfekt ind i det typiske moderigtige danske hjem, hvor alle overflader, møbler og pynteting er nøje udvalgt i lyse nuancer, hvilket skaber et tidsløst udtryk i hele hjemmet.

Hos Vordingborg Køkkenet har vi flere forskellige muligheder for, at skabe en minimalistisk stil i dit fremtidige drømmekøkken — vi ønsker at hjælpe hinanden med at udfolde kreativiteten, i de ellers så fastsatte rammer.

Grebsfrit hvidt køkken i nordisk stil

Hvad er et minimalistisk køkken?

Et minimalistisk køkken er et køkken, der er designet til at have en simpel, funktionel og ren stil. Ideen bag et minimalistisk køkken er at skabe et roligt og organiseret miljø, hvor man kan slappe af og opholde sig i rummet. Et minimalistisk køkken er ofte åbent og med en masse plads omkring arbejdspladsen. 

Farvepaletten i et minimalistisk køkken vil typisk være begrænset til enkelte farver, ofte hvide eller lyse nuancer, og undgå overdreven dekoration eller mønstre - netop for at holde det minimalistisk og enkelt. Der vil også være en tendens til at holde køkkenoverflader frie og med kun de mest nødvendige redskaber og køkkenmaskiner på plads.

Når man tænker på et minimalistisk køkken, kan man også forestille sig glatte og enkle overflader, som er nemme at rengøre og vedligeholde. Et minimalistisk køkken er altså for dig, som ønsker et visuelt tiltalende og inspirerende rum til madlavning og ophold med familien i smukke rammer.

Færre ting, mere funktionalitet

I det minimalistiske køkken er mantraet "færre ting, mere funktionalitet". Det betyder, at køkkenet er designet med en minimal mængde af køkkenudstyr og apparater, men de få, der er der, er nøje udvalgt for deres funktionalitet og holdbarhed.

Det minimalistiske køkken er også kendetegnet ved opmærksomheden på funktionalitet. Alt i køkkenet skal have en funktion, og der er ikke plads til unødvendige dekorationer eller pyntegenstande. Men de dekorationer og pyntegenstande der er, spiller en stor rolle i indretningen.

Alt i alt handler det minimalistiske køkken om at have det nødvendige og intet mere. Dette skaber et køkken, der er nemt at vedligeholde og organisere, og som hjælper med at fokusere på selve madlavningen og spisningen som en vigtig del af livet.

Det minimalistiske nordiske køkken

Der er ikke langt fra den minimalistiske stil og til den nordiske køkkenstil. Det minimalistiske køkken er kendetegnet ved det lyse køkkendesign, hvor rene og elegante linjer er afgørende for det endelige udtryk, uden alt for mange forstyrrende elementer. Når dette kombineres med naturmaterialer, såsom lyst træ og teksturer, opstår den nordiske stil.

Fokus ligger dermed på en form for simple living. Vores Inline lågefront et rigtig godt bud på hvordan stilen kan bygges op, da den både er grebsfri og har lysende hvide lågefronter, som skaber et harmonisk udtryk. Derved er der ikke nogle greb, som stjæler opmærksomheden fra det rolige minimalistiske look. 

Træk den nordiske stil ind i det minimalistiske køkken, f.eks. med en bordplade i trælook. Det vil skabe et rustikt udtryk, som vil tillægge dit køkken en masse værdi. Det bryder med det hvide og giver et helt unikt look til resten af rummet.

Inspiration til det minimalistiske køkken

Ønsker du at holde den minimalistiske stil gennem alle køkkenets elementer? Så anbefaler vi, at du vælger en af vores glatte lågefronter i hvid, kombineret med en bordplade i samme nuance. Hvis du er til det meget enkle uden struktur, har vi en ensartet hvid bordplade uden struktur, som vil passe til dine hvide lågefronter. Det vil få din fine hvide bordplade til at gå i ét med lågerne og skabe en samlet helhed.

Ønsker du at tilføje et pift til stilen, i form af et eksklusivt og elegant look, så kan vi tilbyde en laminat bordplade i hvid marmor look. Denne er meget naturtro, med både struktur og visuel lighed, med en ægte marmor køkkenbordplade, men er ikke på samme måde skrøbelig. Det giver dig alle fordelene ved laminaten, kombineret med en luksuriøs minimalistisk stil.

Det er helt op til dig, hvordan du sammensætter dit minimalistiske køkken. Er du interesseret i vores SMART katalog, kan du bestille det her, ellers kan du se meget mere om vores lågefronter og bordplader her på hjemmesiden.

minimalistisk køkken

Hvilke greb til et minimalistisk køkken?

Hos Vordingborg Køkkenet har vi over 60 forskellige greb, så vi har helt sikkert også et greb, som passer til det minimalistiske køkken. Når du skal vælge greb, anbefaler vi at du vælger et diskret greb, som ikke stjæler fokus fra den minimalistiske stil og køkkenets rene linjer. Det kunne f.eks. være et mindre greb i hvid eller en grebsliste i rustfrit stål, som blender godt ind med den hvide køkkenlåge.

Dermed er grebet næsten usynligt, men samtidig funktionelt, og fuldender den minimalistiske stil. Det er helt op til dig, hvor stor en rolle grebet skal spille i dit minimalistiske køkken - vi ønsker nemlig at designe dit minimalistiske køkken, ligesom du vil have det.

Hvilke låger til et minimalistisk køkken?

Lågerne i et minimalistisk køkken skal matche den enkle og funktionelle stil, som kendetegner denne køkkenindretning. Der er flere forskellige lågefronter, farver og stilarter at vælge imellem, men det afgørende er, at de skal være glatte, rene og i en enkelt farve.

Hos Vordingborg Køkkenet har vi et stort udvalg af forskellige låger, der passer naturligt og godt ind i et minimalistisk køkken. Bl.a. er vores flotte og stilrene låger i Laser serien, som er ekstremt slidstærke og med en flot, mat finish og overflade.

Ligeledes vil vores flotte låger i Touch serien også passe naturligt, når der ønskes et minimalistisk udtryk i køkkenet. Vores touch låger har en flot overflade og udtryk - og så er de utrolig rengøringsvenlige.

Uanset hvilket materiale eller stil du vælger til dine låger, er det vigtigt at huske, at minimalisme handler om at have det nødvendige og intet mere. Lågerne skal derfor helst holdes enkle og rene, og ikke være for dekorative eller distraherende, for at bibeholde den minimalistiske følelse i køkkenet. Enkelhed og funktionalitet er nøgleordene for at skabe et minimalistisk køkken, der passer til enhver smag og stil.

Lille minimalistisk køkken

Et minimalistisk køkken er en ekstra god løsning til dig, som bor i en mindre bolig, hvor køkkenet skal udnyttes på færre kvadratmeter. Det lyse minimalistiske look får nemlig rummet til at syne større og åbner køkkenet mere op, på trods af mindre plads.

Hvad med at lade dig inspirere af et enkelt og italiensk køkken? Mange kender italienerne for deres ældre nostalgiske køkkener, men faktisk er de på forkant, når det gælder design af et minimalistisk køkken — især når det handler om pladsoptimering.

Når du har et lille minimalistisk køkken, er det vigtigt at alt har sin plads, så opbevaring ikke skal ske fritstående. Dette gælder også affaldsbeholdere. Hvor et affaldsstativ, enkelt til køkkenet, er en fin løsning, så kan det efterlade pladsproblemer, når der skal affaldssorteres. Hvor skal resten af affaldsspandene være?

Her vil et multifunktionelt affaldssystem hjælpe dig, så hele vaskeskabet bliver udnyttet og du bedre kan sortere dit affald, skjult af skabet. Dermed anvender du de praktiske løsninger, som vi kan tilbyde, for at holde de enkle og rene linjer og fuldende den minimalistiske stil til perfektion.

Minimalistisk køkken alrum

Ønsker du at trække den minimalistiske stil fra køkkenet videre ind i dit køkken alrum? Så anbefaler vi, at dine overflader og møbler holdes i lyse nuancer for at skabe en rød tråd gennem indretningen. Du kan også indrette med de samme minimalistiske lamper til køkken og stue for at skabe sammenhæng, så der ikke er for stor diversitet i indretningen.

Ligeledes vil det også klæde din minimalistiske spiseplads i køkkenet, at opsætte nogle store, men minimalistiske lamper, til et åbent køkken. Dette for at skabe den røde tråd i dit køkken alrum og gøre det til et stort fælles rum for gæster og familie. Et stort minimalistisk køkken alrum, som alle kan glædes over — og som harmonerer stilmæssigt, lige fra køkken og til stue.

Praktiske tips til det minimalistiske køkken

At skabe et minimalistisk køkken kan være en udfordring, især hvis man er vant til at have mange køkkenredskaber og hvidevarer. Men med nogle praktiske tips kan du skabe et funktionelt og praktisk minimalistisk køkken, der ikke kun ser godt ud, men også fungerer godt.

Undgå at have for mange forskellige køkkenredskaber til forskellige formål. Vælg i stedet multifunktionelle maskiner, som kan bruges til flere forskellige opgaver, såsom en kombineret blender og foodprocessor. På den måde forhøjer du funktionaliteten og formindsker plads bruget

Brug åbne hylder til at opbevare dit køkkenudstyr og ingredienser. Dette vil reducere behovet for at åbne og lukke skabe og gøre det lettere at finde det, du har brug for.

Organiser dit køkkenudstyr efter funktion og hyppighed af brug. Placer de mest brugte ting tæt på hånden og opbevarer de mindre brugte ting på en mindre tilgængelig plads.

Udnyt hvert hjørne og hver lille plads i dit minimalistiske køkken. Brug væggen til at hænge grydelåg og køkkenredskaber på, og brug hjørnerne til at placere hjørnehylder eller drejekarusseller.

Minimalistisk spiseplads i køkkenet

For at skabe en minimalistisk spiseplads i dit køkken er det, som ved resten af køkkenet, vigtigt at holde tingene enkle og rene. Vælg et spisebord, der er af enkle og strømlinede design og vælg spisebordsstole, der er lette, elegante og i en farve, der passer til dit køkken.

Når du har valgt dit spisebord og stole, skal du placere dem på en måde, der skaber en hyggelig og indbydende atmosfære. Placér spisebordet i midten af køkkenet og vælg en placering, der giver en god udsigt og en let tilgang til bordet. Hvis du har et stort køkken, kan du overveje at placere spisebordet nær et vindue for at få mere naturligt lys.

For at gøre din minimalistiske spiseplads mere interessant, kan du også overveje at tilføje nogle grønne planter eller blomster. Grønne planter kan give et naturligt og roligt look og kan også hjælpe med at forbedre luftkvaliteten i dit køkken.