Vi bliver i stigende grad pålagt at affaldssortere. På nuværende tidspunkt er der ikke de samme krav for affaldssortering i København, som der er for affaldssortering på Lolland. I løbet af 2022 vil der dog ske ændringer på dette område. 3,7 millioner danskere vil blive omfattet af den såkaldte ensrettede affaldssortering, hvilket vil sige, at en stor del af danskerne nu får ændrede krav ift. affaldssortering. Dette stiller naturligvis krav til de affaldssystemer vi har hjemme i vores køkkener, og mange finder det nødvendigt at skifte deres nuværende skraldestativ ud med et smartere affaldssystem. Hos Vordingborg Køkkenet har vi et bredt udvalg af affaldssortering til køkken, mens vi på vores webshop har et mindre udvalg af affaldssortering til køkkenskab, som du let kan klikke hjem.

Når du får lavet et tilbud på et nyt Vordingborg Køkken, vil det altid være inklusive affaldsstativ eller affaldssystem. Ønsker du det ene frem for det andet, kan vi naturligvis tilføje det specifikke ønske til dit tilbud. Tal med konsulenten om hvilket affaldssystem du ønsker med i tilbuddet.

Affaldssystem til køkken

Der findes masser af smarte affaldssystemer, som passer ind i langt de fleste køkkener, og som kan gøre din affaldssortering lettere og mere overskuelig.  Som eksempel kan nævnes affaldssystem til skuffe, dette er et affaldssystem, der enten placeres i en skuffe, eller i et skab, hvorefter det fastmonteres på skinner således det kan trækkes ud. Dette skjules naturligvis bag en almindelig køkkenlåge. Det smarte ved denne type affaldssystem er, at du kan trække de forskellige spande ud. På den måde kan du let smide skraldet ned i den rigtige spand, og du har samtidig gode forhold, når poserne skal skiftes.

Affaldsspand med låg

Mange nyere affaldssystemer kommer faktisk med låg. Du kan enten få affaldssystemer med udtræk, som køres ind under et låg når ikke de er i brug. Derudover findes der affaldssystemer, som monteres på skabslågen, hertil er der enten påmonteret et låg på selve affaldssystemet, og ellers kommer de med et låg, som monteres på indersiden af skabet, således affaldssystemet har et låg over sig, når skabet er lukket, og affaldssystemet ikke er i brug. Hermed har du altså en affaldsspand med automatisk låg, som du ikke manuelt skal løfte af og på.

Netop fordi vi i stigende grad skal affaldssortere mere og mere, finder flere det nødvendigt, at anskaffe sig en stor affaldsspand med låg, som de kan have stående i køkkenet. Det er begrænset hvor store affaldssystemer, der kan integreres i skabene, derfor kan det i visse tilfælde være rart med en ekstra skraldespand i køkkenet. Hos Vordingborg Køkkenet vil du finde et bredt udvalg af forskellige typer affaldsspand med låg til køkkenskab, samt et mere simpelt affaldssystem til køkkenskab.

Affaldssystem med automatisk udtræk

Et affaldssystem med automatisk udtræk fungerer ved, at affaldssystemet trækkes ud når lågen åbnes eller ved, at låget på det lågemonterede affaldssystem automatisk åbner når lågen åbnes. Dette sikrer, at du får let adgang til dit affaldssystem – både når du skal sortere affaldet, og når der skal skiftes poser. Denne type affaldssortering er ofte designet som en kasse, som selve affaldsspandene kører ind i når skabet er lukket, på den måde er dit affald altid lukket inde, og derved mindskes lugtgener fra skraldet. Har du ikke plads, i dit skab, til et affaldssystem med automatisk udtræk, kan du med fordel vælge en spand, der monteres direkte på lågen, og som har et låg, der åbner automatisk når du åbner lågen. Her får du altså samme effekt, men blot med én enkelt spand i stedet for flere.

Bedste affaldssystem

Der vil altid være forskellige præferencer ift. hvilken type affaldssystem man foretrækker. Nogle er rigtig glade for affaldssortering i spande, som ikke står inde i et køkkenskab, mens andre foretrækker et affaldssystem, som kan placeres i køkkenskab- eller skuffe. Hos Vordingborg Køkkenet har vi et stort udvalg af smarte affaldssystemer, i høj kvalitet, som kan være med til at gøre din affaldssortering mere overskuelig. Når du får designet et nyt køkken hos os, vil der altid følge enten et skraldestativ eller et affaldssystem med i prisen. Foretrækker du det ene frem for det andet, sørger vi naturligvis for, at dit foretrukne affaldssystem bliver en del af det samlede tilbud. Vores dygtige konsulenter vil altid være behjælpelige med at guide dig igennem vores sortiment af affaldssystemer.