Leder du efter inspiration til dit køkken? Kig med her! Vi har en masse gode ideer, der kan hjælpe dig med at forme dit drømmekøkken. Uanset hvad du drømmer om, har vi en løsning, der passer perfekt til dig.
Det er vigtigt at gøre arbejdet gennem dagligdagen i køkkenet til en leg. Du kommer til at tilbringe en del tid her, så det skal være både praktisk og behageligt at stå i køkkenet.
Vi giver dig nogle nyttige tips til, hvordan du kan tænke over indretningen af dit nye køkken. Find masser af inspiration til, hvordan du kan gøre dit køkken både flot og funktionelt.

indretning nyt køkken tommelfingerregel vordingborg køkkenet

Find inspiration til indretning af dit køkken

For at få den mest optimale indretning er her lidt tommelfingerregler, der er gode at kende, når du skal indrette dit køkken:

  • At køkkenbordet har en passende dybde og bredde, og at højden på bordpladen skal tilpasses til højden på husets kokke.
  • At køkkenredskaber og andet udstyr er placeret let tilgængelige.
  • At der er sikkert at færdes, også for børn, i forhold til kogeplade, ovn og andre køkkenredskaber.
  • At vælge et køkkenbord der opfylder dine behov, så den kan tåle den måde, du bruger køkkenet på og er let at rengøre.
  • At vægge ved kogeplade og over køkkenbordet er af materialer, der kan tåle fedt, vand og hyppig rengøring.
  • At de forskellige arbejdspladser (vask, køkkenbord, ovn og kogesektion) skal placeres hensigtsmæssigt i forhold til hinanden.
  • At der skal være tilstrækkelig opbevaringsplads til køkkenudstyr og service.

De nok 3 vigtigste arbejdspladser i et køkken er ved vasken, køleskabet og kogesektionen. Disse tre ”zoner” skal placeres i nærheden af hinanden for at få de mest optimale arbejdsforhold i køkkenet, se også Arbejdstrekanten længere nede på denne side.

Inspiration til dit nye køkken

I takt med tendenserne har køkkenets rolle forandret sig, til at være et leverum, hvor hele familien samles, store som små. Alle varetager nu en funktion i køkkenet. Det kan være alt fra lektielæsning til madlavning, eller blot brug for afslapning og hygge med familien. Det har for mange også skabt nye ideer til et nyt køkken, da det ikke blot er et praktisk rum mere.

I takt med mange danskers stilrene og elegante stil i hjemmet, er mange køkkener i de lyse toner for at skabe større sammenhæng og åbenhed i hele hjemmet. Det kan for mange give inspiration til valg af maling i køkkenet for enten at bibeholde den stilrene og lyse stil eller bryde det og male en væg en anden farve.

Inspiration til det åbne køkken

Køkkenet er i mange huse i dag lavet i forbindelse med stuen som et køkken alrum og hvis du søger inspiration og råd til hvordan du kan indrette dit åbne køkken, står vi klar. Bliv inspireret til hvordan du kan indrette dit åbne køkken her.

Et åbent køkken er en populær løsning i moderne hjem, og det er let at forstå hvorfor. Det skaber et mere åbent køkken, hvor der er større mulighed for at samles hele familien på et større areal. Her kan de små lege på gulvet, mens forældrene kan holde øje med dem fra køkkenet. Noget som mange prioriterer i deres bolig inspiration til køkkenet i dag.

Vi ønsker at være med til, at inspirere dig til hvordan du vil indrette dit åbne køkken. Hos Vordingborg Køkkenet tilbyder vi en bred vifte af løsninger til åbne køkkener og er altid klar til at hjælpe dig med at finde den rette løsning i netop dit hjem.

Inspiration til det lille køkken

Når du har et lille køkken, kan det være en udfordring at finde inspiration til at gøre det både funktionelt og stilfuldt. Men der er masser af smarte løsninger, der kan hjælpe dig med at udnytte pladsen optimalt og samtidig skabe et køkken, der er både hyggeligt og funktionelt. Læs evt. også vores fif til hvordan du styler dit køkken.

En af de bedste måder at skabe mere plads på i et lille køkken er at tænke vertikalt. Brug vægpladsen til opbevaring og invester i hylder og skabe, der går helt op til loftet. På den måde bliver pladsen udnyttet optimalt og sikrer dig en god indretning i køkkenet.

Når det kommer til farver og materialer, kan det være en god idé at vælge lyse farver og enkle elementer i køkkenet. Disse kan nemlig hjælpe med at få rummet til at føles større - noget som er vigtigt i et lille køkken.

Endelig er det vigtigt at tænke på, hvordan du kan skabe en hyggelig og indbydende atmosfære i dit lille køkken. Brug lysestager, lyskilder og tekstiler til at skabe en varm og indbydende stemning. Du kan også overveje at have planter eller en lille urtehave i dit køkken for at tilføje en frisk og naturlig touch.

Læs mere om indretning af det lille køkken

Inspiration af hylder til et lille køkken

Som nævnt før, kan det være svært at finde inspiration til det lille køkken, så man kan udnytte alle de små kroge. En god idé er at bruge hylder for at skabe mere åbenhed og personlighed. Pladsen skal ofte prioriteres, så køkkenet ikke bliver et uoverskueligt projekt på den mere sparsomme plads.

Smalle hylder i lyse farver kan derfor være en god løsning for at skabe større rummelighed. Det skaber også en god opbevaringsløsning i det lille køkken, som er med til at bidrage til en hyggelig stemning.

Indretning af arbejdspladsen ved vasken

Der er ofte meget trafik ved køkkenvasken, og der kan nemt opstå "trafikprop", når der både skal vaskes hænder, skylles salat og skrælles kartofler på én gang. Derfor er det praktisk med god plads på begge sider af vasken.

Hvis du har en opvaskemaskine, bør den placeres tæt ved vask og affaldsspand. Hvis opvaskemaskinen placeres højst 60-90 cm fra vasken, er det nemt at smide madrester ud og skylle servicet af, inden det placeres i opvaskemaskinen. Da opvaskemaskinen skal have adgang til vand og afløb, er det mest optimalt, at den placeres ved siden af vasken pga. disse installationer.

Under vasken bør der være plads til opvaskemiddel, sæbe, opvaskebørste, opvasketabs og evt. en opvaskebalje. Det er også en god idé at overveje, hvor du vil hænge karklude, viskestykker osv. så det hænger nær vasken.

indretning af køkken ny vask  nyt køkken vordingborg køkkenet

Indretning af arbejdspladsen ved komfuret

Komfuret/kogesektionen er en anden travl arbejdsplads i køkkenet. Du kan vælge en samlet løsning i form af et komfur, hvor kogesektion og ovn sidder sammen eller en løsning, hvor ovn og kogesektion er skilt ad.

Kogesektionen kan indbygges i køkkenbordet, så der er plads til enten en ovn eller skab nedenunder. Et nyt køkken er en fantastisk mulighed for at få praktiske arbejdshøjder, f.eks. kan ovn og mikroovn indbygges i et højskab, så de kommer op i en god arbejdshøjde, hvor du ikke skal bukke dig for at betjene dem. Det er også en god idé at sørge for, at der er mulighed for at sætte varme ting fra sig både i nærheden af kogesektionen og ovnen.

Gryder, pander, paletknive, grydeskeer og lign. bør placeres i nærheden af kogeplader eller blus. I umiddelbar nærhed er det praktisk at placere en arbejdsplads, hvor man kan have de madvarer stående, som skal tilberedes. Det er også en fordel at have et skab eller en hylde til salt, peber, krydderier og olie i nærheden af kogepladen/blusset.

Når du skal indrette dit køkken, skal du tage højde for, at en emhætte er lovpligtig. Den er god at have over kogesektionen eller indbygget i bordplade eller loft, så du hurtigt får fjernet mados og damp fra køkkenet. Det er derfor vigtigt at have emhættens placering og udformning med i overvejelserne, når du skal placere kogesektionen i køkkenet.

Eksempelvis hvis du ønsker en kogeø, skal du huske at tænke på, at emhætten skal hænge over kogesektionen.

kogesektion komfur nyt køkken indretning vordingborg køkkenet

Indretning af arbejdspladser ved køkkenbordet/køleskab

Er I flere, der kokkererer samtidig, er der brug for god arbejdsplads. Og hvis der skal være plads til, at mindre børn kan hjælpe til, kræver det ekstra god plads ved køkkenbordet. Måske ville en siddeplads, f.eks. en barløsning, være en fantastisk løsning, hvor børnene kan lave lektier, mens du laver mad.

I et stort køkken kan du indrette forskellige arbejdspladser til bestemte opgaver, for eksempel en arbejdsplads til at ælte dej, hvor mel og skåle er lige ved hånden, og en anden til fremstilling af marinader og dressinger, hvor olier, eddiker og krydderier m.m. står i nærheden.

Det er ligeledes godt at placere køleskabet i nærheden af køkkenbordet, så der er mulighed for afsætning. Tænk på funktionen og materialet, når du vælger bordplade, så den matcher de behov og ønsker, du har til bordpladen.

nyt køkken indretning bordplads madlavning vordingborg køkkenet
bordplads bordplade indretning køkken vordingborg køkkenet

Arbejdstrekanten

Arbejdstrekanten i et køkken er et udtryk, man bruger for det område i køkkenet, der bruges mest; området mellem køleskab, vask og kogesektion. De helt optimale forhold vil være, at disse tre hvidevarer er placeret i en trekant med en fornuftig afstand mellem de tre punkter – så har du de helt optimale arbejdsforhold i dit nye køkken.

Når du er klar til for alvor at starte dit køkkenprojekt, kan du enten booke et møde eller tage ned i en af vores butikker, hvor du kan få en kop kaffe og tage en snak med en af vores dygtige køkkenkonsulenter om netop dine ønsker til dit drømmekøkken.

Har du flere spørgsmål til projektet med dit nye køkken, har vi samlet en række spørgsmål med tilhørende svar, som kan hjælpe dig på vej. Læs med i vores køkkenleksikon.

Indretning i køkken, opbygning, vordingborg køkkenet