Bor du i en mindre bolig, fx i en lejlighed, hvor pladsen er træng og kvadratmeterne ikke rækker lige så langt som i et stort parcelhus? Så fortvivl ikke, fordi hos Vordingborg Køkkenet skal du ikke gå på kompromis med noget, selvom du har en bolig med mindre plads. Vi sætter det lille køkken i fokus. Uagtet hvordan du bor — og hvordan du ønsker indretningen af dit køkken; i lille lejlighed, minimalistisk sommerhus eller senior kædehuset, så kan dine køkkendrømme stadig opfyldes, som i et hvert andet køkken. 

Så er du på udkig efter et nyt køkken, så er mulighederne mange selvom du ønsker et lille køkken. Vi har samlet sammen til en lille køkken inspiration — bogstavligt talt: Inspiration til indretning af meget lille køkken. 

Lille køkken indretning 

Indretningen af et lille køkken er meget afgørende for det endelige udtryk. Farver er et rigtig godt værktøj til dig, som enten ønsker at få det lille køkken til at syne større eller åbne rummet mere op.

Et køkkendesign i lyse farver får nemlig køkkenet til at se større ud og åbner rummet meget mere op. For at skabe dynamik og kontrast til det lyse køkken er det en god ide, fx at vælge en mørk bordplade, et mørkt armatur, mørk interiør eller mørk emhætte til lille køkken. På den måde får du skabt et stilrent look i dit hjem med massere af spil, der gør det lille køkken interessant og indbydende. Det er med til at gøre det til boligens hyggeligste rum.

Tilbud på nyt køkken, Speed-serie, Vordingborg Køkkenet

Lille køkken ideer 

Kreativitet og praktiske løsninger er helt essentielle, når du skal designe dit fremtidige køkken på begrænsede kvadratmeter. Dine prioriteringer er afgørende for indretningen af det mindre køkken, da pladsen er mere sparsom. Du kan fx vælge et lille rullebord til dit køkken. På den måde er alle de vigtigste ting, som du skal bruge altid flytbar og indenfor nærmeste rækkevidde. 

Indret det lille køkken med åbne hylder eller flotte overskabe for, at udnytte loftshøjden bedst mulig. På den måde får du plads til alt hvad hjertet begærer og det bliver pænt organiseret. Om du ønsker et personligt præg i køkkenet med åbne hylder eller praktiske opbevaringsløsninger med lukkede overskabe, så er begge løsninger super gode til indretning af lille køkken, da pladsen udnyttes fuldt ud. 

lyst køkken med integreret hvidevarer

Indretning lille køkken alrum 

Køkken alrummet er for rigtig mange mennesker blevet et af de vigtigste krav til deres næste bolig. Årsagen er helt simpelt den, at flere og flere ønsker at familien kun samles i ét rum. På den måde kan børnene lege, mens mor og far laver mad i køkkenet og kan holde øje. Samlingspunktet for familien, hvilket sætter krav til din indretning. Lille køkken kan dog sagtens være lig med en stor designoplevelse.

Selvom køkken alrummet kræver mere plads i boligen, er det også muligt for dig med et lille køkken — det handler blot om indretning og praktiske løsninger. Et køkken alrum i en lille lejlighed er i mange tilfælde en rigtig god idé, da man på den måde åbner boligen op og skaber lysere og mere rummelige rammer i stedet for at dele lejligheden op i små mørkere rum. Mindre møbler afspejler også en god indretning i et lille køkken alrum. Overvej om en lille køkken ø er en mulighed, da den gør køkkenet pladsmæssigt større, men stadig lader dig få overblik over rummet.

Spiseplads i lille køkken 

Ønsker du også en spiseplads i dit lille køkken, så er det også muligt. I mange tilfælde skal der ikke ret meget til. Små og simple løsninger i det lille køkken kan gøre underværker. Udnyt den mindre plads på bedste vis med bordplader — så vil det give dig mere arbejds- og siddeplads at gøre godt med, samtidig med at rummet føles større. Skubbes stolen eller stolene væk, så er køkkenet atter blevet klargjort til madlavning.

Hos Vordingborg Køkkenet har vi mange løsninger til hvordan du kan få en spiseplads i dit mindre køkken. Du kan blot se nedenstående eksempler, hvor du kan udnytte køkkenet til en smart spiseplads til hverdagen. Ved at forlænge bordpladen kan du både få en unik barløsning med i spisepladsen, eller du kan få et smart og mere traditionelt spisebord, som er den del af den lille køkken ø. 

spiseplads i lille køkken
spiseplads i lille køkken
Lille spiseplads i lille køkken

Lækkert lille køkken 

Har du planer om, at få et nyt lækkert lille køkken, så står vores køkkenkonsulenter altid klar til at hjælpe dig med at få opfyldt dine drømme ude i vores 27 køkkenforretninger. Du kan booke et møde med en af dem lige her, hvor du kan blive klogere på, hvilke løsninger og design der passer bedst til dig.

I vores køkkenbutikker kan du også blive inspireret af vores mange flotte køkkenudstillinger i forhold til indretningen af dit nye lækre køkken. Derudover kan du også få en masse køkkeninspiration til at indrette dit lille køkken i vores køkkenkatalog, som du kan bestille eller downloade her.