Drømmer du om et nyt køkken, hvor kogeøen skal være hele familiens samlingspunkt? Det er ikke underligt, at kogeøen er blevet så populær at integrere i mange nye køkkener. Med en kogeø kan du både få masser af skabs-og skuffeplads, samt en stor bordplade, som giver plads til både madlavning og lektielæsning. Der er mange måder at indrette en kogeø på, og vores køkkenkonsulenter er specialister i at designe dem i alskens afskygninger. Vi laver din kogeø på mål, som passer til dit køkken. Samtidig sikrer vi os, at både kogeø og det resterende køkken passer sammen i proportioner, og måden kogeøen bliver placeret på i rummet.

Hvad er en kogeø

En kogeø – eller en køkkenø, som den også kaldes, er et fritstående køkkenarrangement som kan indrettes på mange forskellige måder. En fritstående køkkenø bidrager med åbenhed og fleksibilitet i dit hjem, netop fordi den kan indrettes så den passer til dig og dine behov. Køkkenøen bliver oftest samlingspunktet i et hjem, fordi den optræder som køkkenets hjerte. Det er her, der bliver kokkereret og vasket op. Børnene kan måske sidde og lave lektier, eller tegne imens der bliver bagt en kage. Køkkenøen inviterer til samvær, og derfor er den også så populær.

Udover at invitere til samvær, og give luft i køkkenet, er køkkenøen også enormt praktisk. Man kan oftest indrette den med mange skabe, - og/eller skuffer, og så kan du bevæge dig frit rundt om elementerne, hvilket skaber gode arbejdsforhold. Kom ind i et af vores showrooms og oplev en køkkenø – her kan du se, hvordan man kan indrette en køkkenø til forskellige typer køkkener.

Køkken med kogeø

Hos Vordingborg Køkkenet forstår vi udmærket godt, hvorfor rigtig mange mennesker drømmer om et nyt køkken med kogeø. Kogeøen giver dig fantastiske arbejdsforhold, fordi du får den store bordplade, vask og kogeplade på ét og samme sted. Det giver dig mulighed for at arbejde i zoner rundt om hele øen. Herudover er køkkenøen et oplagt samlingssted – her kan du stå og nyde et godt glas vin med vennerne imens maden simrer i gryderne. Du kan lave mad imens børnene sidder på den anden side og leger eller laver lektier – kogeøen giver mange muligheder, alt efter hvordan den designes. Vordingborg Køkkenet designer altid ud fra dine behov og ønsker, således sikrer vi os, at din nye kogeø bliver helt perfekt til dig og dine behov.

lækkert mørkt køkken med køkkenø og hvidevarer

Kogeø med komfur og køkkenvask

Køkkenøer kan konstrueres på mange forskellige måder. Skal den være med kogeplade, køkkenvask, eller måske begge dele? Vælger du begge dele kaldes det også en kogeø. Kogeøen bliver hele køkkenets hjerte, og det er her du både skyller dine grøntsager, tilbereder maden og vasker op. Kogeøen står ofte frit i rummet og derfor er der også mange designmæssige overvejelser, der skal gøres. Vores dygtige konsulenter er eksperter i at tænke smarte løsninger, og har altid et godt fif i ærmet når det kommer til at løse designmæssige udfordringer.

Når du skal have en kogeø med emhætte, behøver du ikke være bekymret for, om du skal have en stor klods hængende ned fra loftet, som tager al udsyn. Der er flere muligheder, du i stedet kan gøre brug af. Vælg eksempelvis en kogeplade med indbygget emhætte. Ved denne løsning slipper du for at have en emhætte i loftet. Du kan også vælge en emhætte, der blot ligner en plade i loftet. Er du til den mere traditionelle løsning, har vi også et stort udvalg af emhætter, der hænger ned fra loftet, i forskellige farver og former. Det er helt op til dig at vælge hvilken æstetik, du ønsker over din nye køkkenø.

Kogeø med siddeplads

En køkkenø med siddeplads kan være super praktisk i mange anledninger. Indret din kogeø med barstole, og sid her og nyd et dejligt måltid mad – du slipper for besværet med at dække bord, og skulle du have glemt noget, har du det lige ved hånden. At have siddeplads ved kogeøen inviterer også både til lektielæsning og hjemmearbejde. Når du får designet din kogeø, kan du vælge at få stikkontakter integreret i bordpladen. På den måde sikrer du dig, at der er stikkontakter lige ved hånden, og her er der både plads til at børnene kan lade ipad’en op imens der bliver brugt både røremaskine og kaffemaskine. Stikkontakten skjules blot i bordpladen når den ikke er i brug. Drømmer du om at have stikkontakt i kogeø så nævn det for din køkkenkonsulent, og denne sørger for at du får opfyldt drømmen om den perfekte kogeø med siddeplads.

Lamper over kogeø

Når du skal vælge lamper over kogeø, er det vigtigt at tage stilling til, om du ønsker lamper, der hænger ned fra loftet, og som har en æstetisk og praktisk funktion i køkkenet, eller om du blot vil have spots eller anden belysning, som er mere usynlig i rummet. Det er altid anbefalelsesværdigt at tænke i praktisk belysning – dette kunne eksempelvis være spots. Det er rart at have god belysning, når man arbejder i køkkenet, og det giver dig, alt andet lige, bedre arbejdsforhold når du har den rette belysning. Når ikke du arbejder i køkkenet kan det til gengæld være rart med noget hyggeligere belysning. Især hvis du har et køkkenalrum. Her kan du med fordel hænge en smuk lampe op i det ene hjørne af din køkkenø. Mulighederne er mange, og det er blot op til dig, at vælge hvilke lamper du finder perfekte til dit nye køkken.

Kogeø på hjul

Er din helt store køkkendrøm at få et køkken med kogeø? Kogeøen er en fantastisk måde at skabe fleksibilitet og åbenhed på i et køkken, og derfor optræder kogeøen også oftere i nyere køkkener. Det er dog ikke alle køkkener, der egner sig til en kogeø, da den kræver god plads. Hos Vordingborg Køkkenet er det et krav at der er en afstand mellem kogeø og bordplade på minimum 90 cm. For at skabe de allerbedste arbejdsbetingelser anbefaler vi dog en afstand på 120 cm, således du har god plads til at bevæge dig rundt i dit køkken og åbne skuffer og skabe uden problemer. Når du skal vælge bordplade til kogeø, har du samme store udvalg som i almindelige bordplader. Bordpladen til kogeøen kommer bare i nogle andre mål. Kvalitet og udseende er præcis den samme. Hos Vordingborg Køkkenet er det desværre ikke muligt at få en kogeø på hjul, men kom ind og få et gratis og uforpligtende designforslag på dit nye køkken med eller uden kogeø.