- Vordingborg Køkkenets opskrift på nyt køkken

At få nyt køkken køkken kan virke som en uoverskuelig proces, for hvordan griber man lige det her projekt an? Vi har her samlet en række gode råd til, hvordan du kommer godt i gang med projekt "nyt køkken".

Start med at finde ud af hvilke muligheder, der er i din bolig, og hvilke ønsker og behov du har. Skal det eksisterende rum bevares, eller skal der fx væltes en væg? Vil du have køkken-alrum, eller er et separat køkken med tilstødende spisestue en bedre løsning for dig? Det er vigtigt at finde ud af ud, hvilke behov netop din familie har for opbevaring og bordplads. Hvor mange laver mad ad gangen? Har I ofte gæster? Hvor meget køleplads har I behov for? Du skal også overveje, om du bager meget, og om du ønsker bordplads til børnene med plads til lektier og leg. 

inspiration til nyt køkken gode råd vordingborg køkkenet

1. Søg inspiration 

Du kan finde inspiration til dit nye køkken ved at gå på nettet, besøge køkkenbutikker og læse bøger og boligmagasiner. Overvej, hvilke indretningsmuligheder der er i rummet, om der er plads til en kogeø, hvis du ønsker en sådan, eller er det mere hensigtsmæssigt med skabe langs væggene, eller er et u-formet køkken den bedste løsning for dig? Det er okay at drømme, men vær realistisk i disse drømme, så de stemmer overens med, hvad der kan lade sig gøre i rummet. Det er rigtig vigtigt at finde ude af, hvad I godt kan lide i jeres køkken nuværende køkken, og hvilke ting I ønsker at føre videre til det nye køkken.

læg budget nyt køkken gode råd vordingborg køkkenet

2. Læg et budget

Få styr på, hvor meget det nye køkken må koste, allerede inden du kontakter et køkkenfirma. Det er en god idé at have lidt luft i budgettet til uforudsete udgifter, såsom maling, tapet el.lign. Valget af materialer til bl.a. bordplade og køkkenelementer og kombinationen af elementerne har stor betydning for prisen. Gør op med dig selv, om du er mest til gør-det-selv, eller om du vil betale for at få køkkenet monteret og færdiggjort af en certificeret montør.

nyt køkken guide sådan starter du vordingborg køkkenet
vælg stil låger nyt køkken inspiration vordingborg køkkenet

3. Vælg en stil 

Det er vigtigt at finde en stil, der både passer til resten af boligen, og den måde du lever og bruger køkkenet på. Vil du have glatte låger, der er lette at tørre af, låger med udskæringer for at tilføre køkkenet et romantisk look, eller foretrækker du træoverflader, der giver varme? Måske er du mere til det minimalistiske udtryk?

vask afløb nyt køkken vordingborg køkkenet

4. Placering af vask og afløb

Når du er i gang med at planlægge dit nye køkken, er det en god idé at tage det nuværende køkkens opbygning med i betragtning. Se på, hvor vask og dermed afløb er placeret. Vælger du at lave en større omrokering, vil det kræve flytning af vand, afløb og el, hvilket du skal huske at regne med i dit budget, da disse opgaver skal udføres af en autoriseret installatør.

god arbejdsindretning nyt køkken inspiration vordingborg køkkenet

5. Sørg for god arbejdsplads.

En god arbejdsplads i et køkken er helt essentiel. Det er praktisk med afsætningsplads på begge sider af vasken, ved kogesektion og ovnen. Det er vigtigt, at køkkenet bliver så funktionelt som muligt, samtidig med at dine behov bliver opfyldt. Vil du se flere tips til indretning, kan du læse mere her: Sådan indretter du dit køkken

køkkeninspiration speed-låge nyt køkken vordingborg køkkenet
tegning nyt køkken indretningsforslag book møde vordingborg køkkenet

6. Klar til start

Når du er klar til at få tegnet dit nye køkken, kontakter du vores nærmeste butik eller booker et møde her på Vordingborg Køkkenets hjemmeside; Book møde. Så bliver du kontaktet af en af vores køkkenkonsulenter, og sammen aftaler I et møde, hvor konsulenten kan komme på besøg hos dig. Her vil konsulenten spørge ind til dine drømme, ønsker og behov. Konsulenten vil måle rummet op og derefter tage tilbage til butikken, tegne dit køkken tilbud ud fra de oplysninger han fik på mødet. Du bliver inviteret til præsentation, hvor du kan se tegningen af dit nye køkken. Her vil der være mulighed for at diskutere de forskellige løsninger, så køkkenet bliver skræddersyet til dig.