Et rustikt og råt køkken er en nyfortolkning af dit hjem, hvor ikke alt behøver at være hvidt i hvidt. Det rustikke køkken har massere af åben opbevaringsplads og er nøje udvalgt gennem specifikke rå materialer. Et rustikt køkken er med til, at give en helt unik stil og udtryk i dit hjem, som har en helt central plads i familiens hverdag. Et rustikt køkken kan udtrykkes gennem mange forskellige slags look. Der er ikke kun ét svar på, hvordan et rustikt køkken skal indrettes eller hvilke materialer, som skal bruges. Disse valg er helt op til dig — og der er masser af rustikke indretningsmuligheder hos Vordingborg Køkkenet. 

Køkken i råt look

Den rustikke stil er helt unik i dit hjem, da det både bærer præg af smukke og praktiske løsninger i dit drømmekøkken. Du kan både tænke i detaljer, eller i større perspektiver, hvor materialerne er helt afgørende for dit rustikke køkken. Kombinationsmulighederne er mange, så hvis du mangler køkkeninspiration til det rustikke look, kan du for eksempel overveje disse muligheder: 

  • Et råt betongulv i dit køkken.

  • Et landkøkken med rå detaljer. 

  • Brug rå materialer i sten, fx marmor eller granit kan være bærende elementer. 

  • Bring naturen ind, fx med råt træ i dit køkken. 

  • Mørke farver skaber ofte det rå look. 

  • Enkelt design og praktisk indretning. 

Rustikt landkøkken

Et rustikt landkøkken er kendetegnet ved klassiske og stilrene detaljer. Det emmer af afslappet og hyggelig samvær, med god ro til alle hverdagens stressende momenter. Der findes flere forskellige stilarter, når vi taler om rustikt landkøkken — her kan der både være tale om en fransk, klassisk eller moderne stil.
Her er det moderne landkøkken helt essentielt, da det er kendetegnet ved det et både poleret, men også rå og rustikt look. Det rustikke moderne landkøkken har typisk masser af muligheder for opbevaringsplads i åbne reoler og vitrineskabe og hvor køkkenøen er det centrale element. Her er der mulighed for, at hele familien kan udfolde hver deres kundskaber i køkkenet. Materialer i råt træ, køkken låger i sort og elementer i glas eller stål er er helt afgørende for den moderne rustikke stil. Det er med til at udtrykke et råt, men romantisk og charmerende design i køkkenet. 

Herskabeligt køkken 

Et herskabeligt køkken kombinerer både det klassiske og moderne, med det rustikke og rå look i dit hjem. Det herskabelige køkken passer perfekt til dig, som i forvejen bor i en herskabelig lejlighed eller herskabsvilla med stuk og hvide linjer. Et herskabskøkken er nemlig en god løsning til, at bryde med alle de hvide vægge og forene gammelt og nyt. Dermed får du skabt personlighed med et herskabeligt køkken. 
Et herskabeligt køkken sætter køkkendesignet i højsædet og detaljerne er helt afgørende for den luksuriøse oplevelse af dit køkken. Det herskabelige kan understreges på mange måder, især gennem pynten, hvor fx krystalglas og karafler med smukke mønstre giver et stilrent look til dit herskabskøkken. Dette overflødighedshorn af pynt skal selvfølgelig gå igen, i designet af et herskabeligt køkken, i form af pyntelister på skabe og endegavle.