Hej Jonas Lunding, Vordingborg Køkkenet, Valby.

Da vi skulle vælge vores nye køkken, var der uenighed i det lille hjem. Den nærige vestjyde (mig) mente, at et IKEA-køkken sagtens kunne gøre det. Vi er alligevel ikke de store kokke og desuden var der kun to ting, der var vigtige for mig i forbindelse med køkkenet; træbordpladen og Quookeren. Den kvalitetsbevidste nordjyde (min kæreste) insisterede dog på, at vi fik tilbud fra ”rigtige” køkkenfirmaer også. Og således endte vi med tilbud fra IKEA, Invita og Vordingborg Køkkenet.

Hvor servicen hos IKEA var begrænset, var prisen (når man nu gerne vil have både træbordplade OG Quooker) overraskende høj – til gengæld havde vi et tilbud efter én tur i IKEA, der varede 2 timer.

Oplevelsen hos Invita var langt mere tidskrævende. Efter 6 møder hos skiftevis dem og os fik vi endelig en pris, der var det dobbelte af vores oprindelige budget. Suk…

Så da vi skulle have første møde med Jonas fra Vordingborg Køkkenet var vores tålmodighed allerede lidt brugt og vores forhåbning om at finde et fornuftigt køkken til en ditto pris meget lille. Derfor var det enormt forfriskende at få en gæv jyde ind af døren, der startede med at skyde vores plantegning ned – på den gode måde. For som sådan kunne vi da godt få køkkenet til at se ud, som vi havde tænkt… men så skulle der rykkes rundt på en nogle rør og dét ville jo nok blive dyrt. Om vi havde overvejet at gøre det anderledes? Næh… egentlig ikke. Og dét blev startskuddet til et fantastisk forløb sammen med Vordingborg og i særdeleshed Jonas, der er et enormt tålmodigt og idérigt menneske. Et køkken kan laves på utroligt mange måder og jeg tror, at vi var alle alternativer igennem sammen med Jonas. Vi endte med alternativ nr. 7 eller 8! Vi fik alle vores ønsker omkring funktioner til køkkenet arbejdet ind i planen - og med udgangspunkt i Jonas' idé har vi nu også en rigtig garderobe til gæsternes overtøj. Og min kæreste fik sågar en ovn, der kan styres via en app – og VK var helt cool med, at vi ikke købte den gennem dem.

Da køkkenplanen var helt på plads og aftalen indgået i september 2018 ville skæbnen desværre, at vi mistede et af mine nære familiemedlemmer og vores projekt blev udsat på ubestemt tid. VK kvitterede med blot at udskyde leveringen. Da vi efterfølgende blev ramt af København Kommunes 200 dages behandlingstid på byggetilladelsen, kvitterede VK igen med en at udskyde leveringen. Og da vi så endelig i foråret 2020 meldte klar med en endelig leveringsdato, fik vi et opfølgningsmøde, hvor vi lige gennemgik hele køkkenet igen. Vi havde ændret holdning mht grebene, så det rettede vi bare. Den oprindelige 20års-jubilæums-rabat, som vi havde fået tilbud efter, da vi bestilte køkkenet i efteråret 2018, fik vi lov til at beholde.

Og til den nysgerrige: prisforskellen mellem VK og IKEA var omkring 10.000 kroner. Det er selvfølgelig en hel del, men tag i betragtning at med IKEA skulle vi selv bestille Quookeren og bordpladen andetsteds, vi skulle selv ud på lageret og hente alle kasserne, hvorefter vi selv skulle samle det hele derhjemme for at opnå dén besparelse. VK leverede ikke bare til døren – men helt ind i lejligheden og alle skabene var samlet, da de ankom.

 

Så nu sidder jeg i mit smæk-lækre køkken med en kop te lavet på 0-komma-5 med den dér smarte Quooker og smiler. Hvor var det heldigt, at min kæreste insisterede på et rigtigt køkkenfirma – og hvor var vi heldige, at vi fandt netop dét køkkenfirma, der kunne rumme os, alle vores idéer og alle bumpene på vejen for at komme dertil, hvor køkkenet endelig kunne blive leveret.

God service, værdifuldt modspil og fleksibilitet. Og god pris to go with that - what's not to like?