Flere og flere efterspørger i højere grad et rummeligt køkken, hvor der er plads til hele familien. Et af mange krav som de fleste sætter højst på listen, når de skal renovere eller bygge nyt hus, er i rigtig mange tilfælde et køkken alrum.

Det rummelige køkken bærer præg af en helt anden stil i modsætning til den ældre 70'er villa, hvor stue og køkken typisk er adskilt i mindre mørke rum, som du enten kommer fra eller lige har købt og har for øje at modernisere. Et stort rummeligt køkken er nemlig typisk i forlængelse af stuen i et stort åbent køkken alrum med store vinduespartier, hvor der kommer masser af lys ind. 

Laser køkken med køkkenø

Hvad er et stort køkken?

Det vigtige spørgsmål er så; hvad er et stort køkken? Svaret kan kun være — et stort køkken er hvad du synes er stort. Dog kan et køkken syne større, alt efter din boligs opbygning. Dette har betydning for mulighederne i forhold til at udnytte køkkenet til fulde. Et stort køkken alrum med mange skabe og skuffeelementer, køkkenø med barstole, og både køleskab og fryser i hver sit skab, er ofte dét som kunderne efterspørger, når de tænker på et stort køkken. Dette er dog blot et enkelt bud på, hvad et stort køkken kan være. Det kan også sagtens være et flot Vordingborg Køkken, som ligger til omkring 50.000 kr. 

Så det er typisk en vurderingssag og kommer som sagt meget an på, hvordan din bolig ser ud. Det er derfor vores køkkenkonsulenter står til rådighed til dig for, at i sammen kan finde ud af, hvad der passer bedst til din bolig.

Stort køkken alrum 

Et stort køkken alrum er absolut en af favoritterne, når der skal udtænkes planløsninger og muligheder for, hvordan boligen kan udnyttes bedst mulig. Fordelene ved et stort køkken alrum er, at du har køkken og stue i samme rum, så der kommer en masse lys ind. Dertil skabes der et stort åbent rum, hvor der er plads til hele familien, uden at man går i vejen for hinanden. Du kan holde øje med børnene, for eksempel mens de leger, samtidig med at du står og laver mad. Fordi dit køkken og stue er i ét og samme rum, er det både smart for dig, men også for børnene, da der skabes mere nærvær og kvalitetstid. Med ét stort køkken alrum er du derfor ikke alene, i de daglige sysler i køkkenet — du har din familie eller gæster omkring dig. 

sort sylt køkken square

Indretning af stort køkken alrum 

Indretningen af et stort køkken alrum er alfa og omega, da det er hele hjemmets centrale knudepunkt. Vi anbefaler, at du indretter dit køkken alrum i samme nuancer hele vejen igennem for, at skabe en rød tråd gennem hele indretningen. Før gerne stilen videre, så den er gennemgående i de øvrige rum.

Mange af vores kunder drømmer om at have et stort køkken, hvor meget bordplads er det vigtigste. Dette giver plads til at familien sammen kan gå i køkkenet. I øvrigt er der i de senere år kommet flere og flere køkkenmaskiner på markedet, hvilket har betydningen for indretning af køkken alrum. Der skal være plads til både elkedel, brødrister, toastmaskine, røremaskine, juicer, ismaskine og måske endda en sous vide, til familiens feinschmecker... Alt sammen kræver bordplads. Derfor tænker vores indretningseksperter altid stort, når de indretter dit køkken — selvfølgelig efter lige netop dit behov.

Hvor stort skal et køkken være?

Hvor stort et køkken skal være, er der ikke et bestemt facit på. Det kommer igen helt an på, hvordan din bolig ser ud, og hvilke muligheder der er for, hvor stort køkken du kan få. Bare tænk på muligheder der er i en lille étværelses lejlighed, måske kun med plads til noget der minder om et tekøkken, kontra et stort parcelhus. Alt andet lige, vil mulighederne for flere køkkenskabe i et parcelhus være større end den lille lejlighed, da der er flere kvadratmetre at boltre sig på. Vordingborg Køkkenet agter dog at give en storslået køkkenoplevelse, uanset størrelsen på køkkenprojektet.

Vi anbefaler altid, at du besøger en af vores nærmeste butikker, hvor du kan få en masse køkkeninspiration. Her vil vores konsulenter altid stå til rådighed, hvor de kan hjælpe dig med, hvor stort dit køkken skal være. Du kan også booke et møde med din nærmeste køkkenkonsulent her.