Er marmor nemt at holde?

Nej, marmor kræver regelmæssig rengøring med mild sæbe for at undgå pletter og skader. Man bør undgå at placere syreholdige madlavningsprodukter direkte på marmoren, da det kan ætse overfladen og gøre den mere modtagelig over for pletter. Med den rette vedligeholdelse kan marmoren bevare sit elegante udtryk i mange år.

Vores laminatbordplade i marmor look er derimod nemt at holde og kræver ikke så meget vedligeholdelse kontra ægte marmor

Kan marmor tåle vand?

Ja, marmor kan klare vand. Marmor er lavet af kalksten, der naturligt blev dannet under vandet, så det kan bruges på bl.a. badeværelser og køkkener. Men marmor er porøs og kan absorbere vand, så det er vigtigt at beskytte det ved at forsegle det jævnligt for at undgå skader og pletter.

Vores elementer i laminat i marmorlook kan også tåle vand og behøver ikke samme jævnlige forsegling eller vedligeholdelse som almindelig marmor

Hvad er dyrest granit eller marmor?

Marmor er typisk dyrere end granit. Det skyldes, at det er mere sjældent og kræver mere arbejde at behandle. Derudover er marmor mere sårbar over for skader og ridser end granit, og det kræver også mere vedligeholdelse. På grund af dette anses marmor for at være mere eksklusivt og er derfor også dyrere end granit.

Hvad kan marmor ikke tåle?

Da marmor er lavet af kalksten, kan det ikke tåle syreholdige produkter som citronsaft, eddike eller sure tomater. Derudover kan det heller ikke tåle hårde rengøringsmidler, som kan beskadige materialet.

Hvad må man vaske marmor med?

Du skal bruge et mildt opvaskemiddel eller en sæbe, der er specielt designet til at rengøre marmor, da marmor kan blive beskadiget af syre. Undgå at gnide for hårdt, når du tørrer marmoren af, da det kan ridse overfladen. Brug en blød klud og tør forsigtigt overfladen af.

 

Er marmor sart?

Ja, marmor er sart og kræver forsigtig behandling. Det kan blive beskadiget af stærke syrlige stoffer som eddike og citronsaft, og det kan også blive misfarvet af visse kemikalier. Marmor kan også blive påvirket af varme. Derfor er det vigtigt at undgå at udsætte marmoren for disse faktorer og passe godt på den.

 

Er marmor moderne?

Ja, marmor er moderne og populært i boligindretningen, og denne popularitet er kun stigende. På grund af dets unikke og personlige udseende og farver. Marmor tilføjer elegance og tidløshed til enhver indretning, og selvom der er andre alternativer, foretrækker mange stadig et marmorlook i køkkenet eller badeværelset.