Pressemeddelelse

Vordingborg Køkkenet fejrer 50 års jubilæum:

Vordingborg Køkkenet blev etableret under det store byggeboom i 1960’erne og voksede sig stor som leverandør af moderne køkkener til mange danske hjem. Når virksomheden markerer sit 50 års jubilæum bliver der sat ord og billeder på en interessant erhvervshistorie, der fortæller om teknologiske fremskridt, målrettet produktudvikling og ”...luksus alle har råd til”.

I 50’erne og starten af 60’erne blev der opført tusindvis af boliger rundt om i Danmark – også i Vordingborg, hvor tømrermester og entreprenør Preben Jensen byggede størstedelen. I disse boliger blev køkkenet stadig snedkereret og opført på stedet i den enkelte bolig. Sammen med den lokale salgsmand, Jens Christian Dehn, etablerede Jensen en virksomhed, hvor ny produktionsteknologi gjorde det muligt at præfabrikere køkkenelementerne. Forløberen for Vordingborg Køkkenet var en realitet.

Succes, turbulens og stabilitet

Fra midten af 1960’erne drev Dehn virksomheden videre alene og havde i slutningen af årtiet stor succes med moderne køkkener i en prisklasse, der gav mange kunder mulighed for at realisere køkkendrømmen.

Senere fulgte mere turbulente tider med økonomiske udfordringer og et salg i starten af 1990’erne til Ingolf Jacobsen, der på det tidspunkt var bosat i USA efter et succesfuldt salg af virksomheden af Cabelcon: - Det er stadig familien Jacobsen, der ejer Vordingborg Køkkenet, med Ingolf Jacobsen som en engageret og stærk bestyrelsesformand.

Netop det faktum, at virksomheden er familie-ejet, har givet os en meget stor stabilitet i perioder, hvor andre virksomheder har haft det svært med skiftende ejerskaber og ustabil økonomi, konstaterer Hjalmar Hansen, der er administrerende direktør i Vordingborg Køkkenet. - Vores stabile situation har givet os mulighed for at foretage nogle vigtige investeringer i både produktudvikling og nettet af butikker rundt om i Danmark.

Stærkt sortiment midt i markedet

I forbindelse med jubilæet har Vordingborg Køkkenet været en tur i arkiverne for at udarbejde en jubilæumsbrochure, hvor billedgalleriet rækker fra de første modeller – med det klassiske runde lågegreb placeret i lågen – til moderne designerkøkkener, der i materialer, farver og indretning henvender sig til en meget bred kundegruppe: - Vi har tradition for at have et sortiment, der har et stærkt udgangspunkt midt i markedet, men som samtidig er suppleret med køkkenløsninger, der både peger i den lidt billigere og den lidt dyrere retning. Sætningen ”Luksus alle har råd til” er ikke bare et slogan. Det er i høj grad en ambition for vores måde at tænke køkkener på, siger Hjalmar Hansen.

Yderligere info

Kontakt Mads Skjoldby, salgs- og marketingchef, mobil: 40 63 01 61

 

 

vordingborg køkkenet 50 års jubilæum

Husker du det? – Måske er du også vokset op i sådan et eller dine bedst forældres køkken så sådan ud. Det klassiske Vordingborg Køkken, som har stået i rigtig mange hjem og har stået der i op til 30 år!

jubilæum nyt køkken vordingborg køkkenet

Vordingborg Køkkenet anno 2013 – Det klassiske og tidløse design med enkelhed og rene linier i den velkendte og solide kvalitet, som holder i rigtig mange år!