Pressemeddelelse:

Succesregnskab fra Vordingborg Køkkenet, Danskerne vil have Luksus alle har råd til!

For yderligere information kontakt: adm.dir. Hjalmar Hansen tlf. 55 37 21 22.

 

Vordingborg køkkenet har succes med Luksus alle har råd til og vækster med 26% i 2013

Der er stor glæde i Vordingborg Køkkenet A/S som i 2013 har oplevet en helt fantastisk vækst på det danske køkkenmarked. Imens alle andre koncentrerer sig om eksport og stilstand, eller endda fald på det danske marked, buldrer Vordingborg Køkkenet fremad.  

Hele 26 % blev det til i 2013, hvor den samlede omsætning endte på kr. 327 mio. og et resultat før skat på kr. 27 mio. Faktisk så er det ikke et enkeltstående resultat, da den samlede vækst siden 2009 nu er oppe på 44%, i en tid, hvor alle er enige i at markedet har været fladt.

Adm. direktør Hjalmar Skovholm Hansen udtaler ” Vi er stolte over at vores strategi har vist sig at outperforme vores konkurrenter, og det viser bare at danskerne ikke er så glade for saml‐selv og low‐  service. Danskerne vil have luksus alle har råd til. Det betyder, at der er vækst i at have en konkurrence dygtig organisation med kunden i centrum, et produkt der på alle områder matcher konkurrerende produkter, og så ikke at forglemme en konkurrencedygtig pris”

I 2007 outsourcede Vordingborg Køkkenet sin produktion til verdens største producent af køkkener og valgte dermed at koncentrere sig om salg, logistik og administration. Organisationsformen er en kapitalkæde hvor Vordingborg Køkkenet således ejer samtlige 25 butikker.  Netop det valg er direktøren glad for; ”Vores omsætning på 327 mio. fordelt på 25 udsalgssteder er absolut noget af det allerbedste i branchen, og beviser bare at den knowhow, der ligger i Vordingborg Køkkenet vedrørende butiksdrift er helt i top, og sammenholdt med at produkterne produceres på en af verdens absolut førende produktionsfabrikker gør, at vi med rette kan sige at ”vi matcher alt”.

”Væksten er genereret både på privat og erhvervs segmentet og især erhvervssegmentet har fået øjnene op for vores fuldservice program, hvor vores pris på et monteret køkken rigtig ofte slår det, som vores erhvervskunder har været vant til, og så samtidigt med får de et væsentligt bedre produkt ”

Fremtiden ser Vordingborg Køkkenet lyst på, da også 2014 har budt på fornem fremgang allerede ‐ der er flere butikker på vej og der skal flere produkter på paletten. I 2014 er der markedsført en helt ny serie der hedder Vordingborg URBAN”,  som er kommet forrygende fra start.  

”Der er nogle udvalgte områder i Danmark hvor vi gerne vil være stærkere. Det betyder, at der er nye butikker på vej, samt en væsentlig udbygning af nogle nøglebutikker. Dette sker samtidigt med at der er nye produktlinjer på vej, som skal henvende sig til de kundesegmenter hvor vi godt kan blive endnu stærkere.

Vordingborg Køkkenet skal være stærke på samtlige kundesegmenter. Nu er vi rigtig gode i det nederste og i det midterste segment, men vi mangler noget som kan outperforme vores konkurrenter i det allerhøjeste segment. Det arbejder vi stenhårdt på og ingen tvivl om, at Vordingborg Køkkenet absolut er større og stærkere når 2014 går på hæld. ”

Regnskabet udstråler finansielstyrke. Driftsresultatet er noget af det bedste i branchen samtidigt med at balancen er meget robust.  ”Med en soliditetsgrad på 44% og en likviditetsgrad på 159%, samtidigt med at aktivmassen hovedsageligt består af de 25 køkkenbutikker og at passivsiden næsten ingen gæld indeholder, så er det et meget robust regnskab der fremlægges”, afslutter en meget stolt adm. direktør Hjalmar Hansen

vordingborg køkkenet nøgletal